Naša porodica

 

Mi smo porodica Šokšić. Naše gazdinstvo i biofarma se nalazi u selu Taraš, pored reke Tise, na 20 kilometara od Zrenjanina.

Organska proizvodnja se u našoj porodici prenosi generacijama, a jedan od razloga zašto smo počeli da se bavimo organskom proizvodnjom je ljubav prema prirodi, potreba da se vratimo prirodi, ali i da je zaštitimo i očuvamo istu. Organska proizvodnja promoviše i ukazuje na potrebu visoke ekološke svesti i mi kao proizvođači želimo da ukažemo na to da je očuvanje i zaštita naše planete odgovornost svih nas.

 

Naša porodica se od 2006. godine bavi organskom poljoprivredom, gde na 10 hektara plodne zemlje gajimo povrće i voće. Od kultura gajimo i proizvodimo šargarepu, paradajz, crni i beli luk, tikvice, cveklu, blitvu, pasulj, bundevu, papriku, krompir i šljive, a na tradicionalni način proizvodimo i kiseli kupus, pekmez od šljiva i sok od paradajza.

 

PARTNERI

Započeli smo saradnju sa Univerexpertom 2012. godine, zatim 2016. godine smo ušli u Mercator, Roda i Idea prodavnice. Prekretnica naše farme i poslovanja se desila 2019. godine kada smo započeli saradnju sa Delhaize Group-om a nedugo zatim i sa Lidl-om.